פורטל מידע לתחומי הכלכלה והפיננסיים
חדשות ועדכונים מהעולם הכלכלי פיננסי

כל מה שאתם צריכים לדעת על ניהול תקין של עמותה

העמותה שלכם פועלת ומטיבה על קבוצות רבות באוכלוסייה. אין ספק שהעבודה שאתם עושים הינה עבודת קודש, המשפיעה על רבים בצורה חיובית. על מנת למנף את פעילות העמותה שלכם ולהפיק ממנה אפילו יותר, אתם רוצים להגיש בקשה על מנת קבל אישור על ניהול תקין של עמותות. על מנת לעמוד בתנאי הסף, עליכם להציג מספר מסמכים ואישורים על מנת שיוכלו לדון בבקשה שלכם. לפניכם, כמה מהדברים המהותיים ביותר שחשוב שיהיו לכם בהישג יד רגע לפני שאתם מתחילים את התהליך, בדרך לקבלת האישור שלכם.

 

ניהול תקין לעמותה חדשה מתחיל עם תלושי שכר

אחד מאותם דברים שעליכם להציג לטובת הגשת הבקשה שלכם, הוא את חמשת העובדים בעלי השכר הגבוה ביותר בעמותה. אומנם העמותה שלכם פועלת ללא מטרת רווח, אך כידוע לכם, העמותה מעסיקה עובדים שמשתכרים על מנת שיוכלו לתפעל את העמותה. אם כן, עליכם ציין את חמשת המשתכרים הגבוהים, תוך שאתם מציינים את השכר שלהם. את הדיווח הספציפי הזה, עליכם להעביר באמצעות דו"חמ קוון על גבי הרשת.

 

פרוטוקול האסיפה הכללית

כמו כן, על מנת להיות מועמדים לניהול תקין של העמותות, עליכם להציג עם הבקשה שלכם גם את הפרוטוקול של האסיפה הכללית. הפרוטוקול כמובן שצריך להיות חתום על ידי שניים מהחברים בוועד, תוך שמדובר על חתימות מקוריות שנחתמו על הפרוטוקול בעצמו, ולא על העתק או הדפסה. חשוב מאד שלצד החתימות יהיו גם שמותיהם המלאים, וכמובן את תוצאות ההחלטות של האסיפה הכללית שנערכה.

 

מצהירים במידה והוגשה נגדכם תביעה

המטרה שלכם כעמותה היא להטיב את פני החברה. אם קרה, והעמותה שלכם נתבעה על ידי גורם חיצוני או אפילו על ידי עובד או מתנדב בעמותה, הרי שעליכם להודיע על כך במעמד הבקשה. חשוב לציין כי אין הבדל אם מדובר על תביעה שהוגשה כנגד העמותה, או כנגד חבר בעמותה. מנגד, במקרים ולא הוגשה נגדכם תביעה, עליכם להצהיר על כך באופן רשמי ולחתום זאת על ידי שניים מחברי הוועד.

 

מגישים את הבקשה כראוי ומעלים את סיכויי ההצלחה

המטרה הברורה שלכם היא להצליח לקבל את האישור המיוחל. לטובת העניין, חשוב לעקוב אחר ההוראות המלאות וכל הדרישות השונות הנדרשות מכם. כאן, הוצגו בפניכם חלק מהדרישות, ועל מנת להגיש את הבקשה הרי שאתם מתחייבים להגיש את כל הניירת והאישורים הרלוונטים. באם ולא תגישו את כל שנדרש מכם, לא יהיה ניתן לטפל בבקשתכם והיא תידחה.

חשוב מאד לשקף את העמותה שלכם כגוף רציני הממלא בשקידה אחר ההוראות השונות. על כן, עשו זאת פעם אחת ועל הצד הטוב ביותר, והגדילו את הסיכויים שלכם לקבל את החותמת שתאפשר לכם לפעול בתפוצה רחבה יותר ולשקף את העמותה שלכם כעמותה רצינית שקיבלב את המעמד המיוחד. בהצלחה!

המאמר מוגש בחסות אתר המרכז למלכר: http://www.malkar.co.il